Tuesday, October 5, 2010

Sedang baca Armagedon 2012

Buku terbaru tulisan Muhammad Alexander; Armagedon 2012 Bencana Akhir Zaman sedang diulit.

Terpaksa saya tinggalkan sekejap beberapa buah buku yang sedang dibaca: Mein Kampf, Alfatihah: menyusun struktur perasaan dan fikiran insan (buku ini hilang sebelum sempat habis bacanya), Illuminations: essays and reflections (agak membosankan), dan A class with Drucker (buku yang menarik - tetapi entah mengapa ditinggalkan sepi di rak).

Saya terpanggil untuk membaca 2012 ini kerana pengarangnya, dan juga kerana isinya. Mahu mengetahui lebih lanjut perbahasan mengenai 2012 yang dikatakan akan kiamat, dan hujah mengenai kiamat (yang pasti akan berlaku satu hari nanti).

Kebiasaannya saya akan menolak semua buku yang sedang dibaca apabila saya perlu menghabiskan buku yang amat saya minati. Pada mulanya mahu disimpan dahulu 2012 ini sebagai wishlist atas himpunan buku-buku saya, tapi nafsu baca saya tidak dapat dibendung. Mulanya agak rasa bersalah apabila terpaksa meninggalkan 4 buah buku yang sedang dibaca, tetapi apabila akal dan hati memberontak, terpaksa juga diikutkan rasa hati untuk membelek dan terus membaca 2012 hingga habis.

Insya Allah, akan diulas lagi tentang 2012.

No comments: