Tuesday, September 27, 2011

Beraya di PPAS sambil berPhD

foto ihsan dari Hanzler

Jemputan dari Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) sempena Sambutan Aidilfitri 2011 PPAS saya sambut dengan gembira. Apatah lagi dengan bangunannya yang serba baru dan canggih, membuatkan hati saya terus terpaut. Sambil menjamu selera di bahagian bawah, saya ambil kesempatan berharga ini untuk mencuba ruang baru untuk saya belajar dan menyiapkan disertasi PhD saya. Tempatnya yang begitu indah dengan dipaparkan keindahan dan keharmonian alam sekitar dengan bangunannya memang seharusnya dipergunakan sepenuhnya oleh rakyat negeri Selangor. Sesuai dengan tagline PPAS: My Second Home, PPAS dilihat mampu menarik lebih ramai pengunjung dan pencinta ilmu untuk mempergunakan sepenuhnya kemudahan yang disediakan.

3 comments:

mama ju, said...

Aslkm
Wah teringin gak ke PPas TU.
Sekonyong2 terbukalah beberapa blog tuan yg lama2 tu. Mama tertarik dgn dtaman.lepas ni teringin nak semai sawilah...
mama juga tertarik dgn khazanh buku tu.
Kalau ada masa seminggu sekali mama round kedai buku..banyak betul buku baru!tak larat nak baca!
selamat berPhD/ hehe zaman dulu mama menemani suami berPhD di Mancherster.

terimakasih.
Ada org menulis satu dua ayat je utk blog dia...

hud aikara said...

wah..terigin pulak nak jenguk ke situ...

Khairusy Syakirin Has-Yun said...

hud: memang wajib jenguk. antara perpustakaan awam yang terbaik di Malaysia.